Der findes hundredvis af æblesorter. Smag og konsistens varierer fra sort til sort, men påvirkes også af blandt andet dyrkningsklima, modenhed ved høst, lagring, serveringstemperatur og eventuel tilberedning. Man har identificeret over 400 smags- og duftstoffer i æbler – nogle…
Udgivet i
Hasselnødden har sin karakteristiske smag fra det kemiske stof Filbertone (heptenon). Ved ristning fremmes denne smag. Udover de nøddeagtige nuancer, har hasselnødden sødlige, fede og friske nuancer.
Udgivet i
Rosen betragtes af mange som blomsternes dronning, p.g.a. dens smukke former, farver og frem for alt duft. Ud af mere end arter og over sorter, er der som indenfor parfumens verden betragtes som exceptionelt velduftende – nemlig damascenerrosen (Rosa damascena)…
Udgivet i
Kaprifolie er en blomst med en karakteristisk, intens, sød og let krydret duft.
Udgivet i
Buksbom er en plante med en karakteristisk og intens lugt som er skarp og grøn.
Udgivet i
Er af animalsk oprindelse. Aromaen kommer fra sekreter af kaskelothvalen og har noter af parfume, tobak, læder og sandeltræ.
Udgivet i
Sød og karakteristisk krydret smag med fede, grønne, nødde- og æble-lignende noter. Der refereres ofte til tørrede figner, da de er de mest almindelige i Danmark og spises ofte i forbindelse med julen. Tørrede figner er mere søde end de…
Udgivet i
Den karakteristiske duft af viol er intens. Viol bruges ofte i parfumer, kosmetik og madlavning, og viol har længe været brugt i lægemidler
Udgivet i
En grøn aroma med skarpe noter, samt friske noter af græs, samt en vis bitterhed. Forskellige grønne dufte og smage er: nyslået græsplæne, grønne blade, grønne æbler, agurk, olivenolie. Skaldyr – som f.eks. østers har også en grøn note. De…
Udgivet i
En lidt jord- og svampeagtig duft med noter af frisk skovbund, mos, nødder og træ.
Udgivet i