Karakteristika af råt, mørkt kød, let metallisk smag. Eksempel: Rå bøf
Sød, aromatisk, krydret, lakridslignende note. Eksempler: Fennikel, anis frø, lakrids, kørvel, sødskærm. Stammer primært fra smagsstoffet anethol, som giver den karakteristiske lakridssmag.
Flere dufte/smage kan betegnes som værende animalske, f.eks. hestestald, kostald eller får, men også sved, fedtet hår eller pels (f.eks. når man har striglet en hest), eller noter af fækalier, urin, kød, blod og fedt. Animalsk er en sødlig, fed…
Let, ren og kølende. Let brændende fornemmelse. Eksempler: Destillater, vin, rom, whisky. Alkoholerne er en kemsik stofgruppe. Den mest kendte alkohol – den vi i daglig tale kalder alkohol – er ethanol, men der findes en lang række andre alkoholer.…
Dybde, fylde, kraftig eftersmag, smag af protein (glutamat) under nedbrydning; opvarmning, gæring, modning. Eksempler: Svampe, kødretter, helt modne tomater
Udtørrende og sammensnerpende mundfølelse i mund og svælg. Eksempler: Te, og vin. Kemisk stammer effekten fra stofgruppen tanniner.
Smag af citron-, mælke-, eller æblesyre. Eksempler: Citrus frugter, eddiker, syrnede mælkeprodukter
Effekt fra bitre ingredienser, pirrer smagsløgene, kan virke sammensnerpende. Eksempler: Kaffe, mørk chokolade, valnød, grape